Genel Bilgiler - Neden Ahşap Kullanmalıyız?
Neden Ahşap Kullanmalıyız?

Ahşap insanlık tarihi boyunca kullanılan en eski malzemelerden biridir. Anadolu'da çook eskilerden beri kullanılan bu malzeme binlerce yıllık bir geçmişe sahiptir . Günümüzde bile halen var olan Ahşap Evler belli zaman aralıklarında bakımları yapılarak kullanılmaya devam etmektedir .Ahşap Doğal ve Organik bir yapıya sahip olduğundan hava alan , Günümüzün ve Geleceğin Çevre ve Enerji sorununa yanıt veren yapıda bir üründür . 

Ahşap Taşıma Yüksek Gücüne Sahiptir 

Ahşabın ağırlık ve taşıma gücü betonarme ve çelik materyaline göre çok daha yükektir . 1 KG Ahşap 1 KG beton yada çelikten daha fazla yük taşır . Ahşap Kullanılarak 250m2 kadar açıklıklar bile kolon kullanılmadan geçilebiliyor , bu tür yapılarda ağırlığı nedeni ile çelik malesef kullanılamıyor . 

Ahşap Doğa ve Şartlarına ve Depreme Dayanıklıdır 

Hava şartlarına ve çeşitli kimyassallara dayanıklılık yarışında yine Ahşap en ön sırada yarışı bitiriyor . Telekominikasyon hatlarında kullanılan ahşap direklere ön koruma işlemi uygulandıktan sonraki ömrü 60 yıldır fakat aynı şartlarda ve işlerde kullanılan çelik direklerin ömürleri 30 yılı geçmemektedir . Ahşap malzemesi fiziksel özelliklerini tarih boyunca defalarca kanıtlamış bir yapı malzemesidir . 

 

Ahşap Yangına Karşı Direnci Yüksektir 

Genel bilinenin aksine ahşap yapı malzemesi yangına direnci beton ve çelikten üstündür . ABD 'de kapalı spor salonu gibi büyük kalabalıklaır ağırlandığı alanların yangın tehlikesine karşı ahşap karkas olarak inşasına gidilmeye başlanmıştır , Almanya da ise aynı nedenlerden dolayı çelik konstrüksiyonlar ahşap kaplanmaktadır . Yangınlar üzerine yapılan araştırmalar ile Ahşap yapı malzemesi taşıyıcı olarak kullanılan malzemeler arasında en güvenli olduğunu açık ara ortaya koymuştur. Çeliğin genleşme katsayısının yüksekliği nedeni ile yangına 10 dakika dayandığıdolayısı ile yapı ikaz vermeden anında çökmektedir ,  Aynı işte kullanılan Ahşabın ise 30-90 dakika dayandığı kanıtlanmıştır . 

Ahşap Sağlıklıdır 

Nem ve ısı yalıtımı ile ahşap evler içinde yaşanabilecek en sağlıklı yapılar arasındadır . Beton yapılar ise yaydıkları radyon gazı nedeni ile toksin yapıya sahip sağlıksız yapılardır . 

 

Her Alanda Ağaçlara Muhtacız 

Karaçam, sarıçam, kızılçam; inşaat işlerinde , Marangozluk, çeşitli ev eşyaları, ambalaj sandıkları, köprü, gemi tekneleri, telefon, telgraf, maden ve gemi direkleri, travers, çit kazıkları, yakacak ve yapacak işlerinin her çeşidinde.

Ladin ve köknar;  inşaat işleri, marangozluk, telefon, telgraf, maden ve gemi direkleri, kağıt, kibrit çöpü, yağ kalıpları, elek kasnakları, çalgı aletleri, kurşun kalem, muhtelif oyuncaklar, sandıklar ve yakacak odun.
Sedir;  her türlü inşaat, çeşitli ev eşyaları, elbise ve çamaşır sandıkları, travers ve katran.
Ardıç; her çeşit inşaat işleri, çeşitli ev eşyaları, baston, su kapları, kurşun kalem ve tornacılık işlerinde kullanılır.
Meşe; her çeşit inşaat işleri, çeşitli ev eşyaları, kaplama, fırçalar, çekiç sapları, çit kazıkları, köprü, su değirmenleri, gemi eğrileri, ziraat aletleri, maden ve telefon direkleri, travers ve yakacak odun.
Kayın; her türlü inşaat işleri, marangozluk aletleri, ev eşyaları, bükme mobilya, kundura kalıpları, tüfek parçaları, çocuk oyuncakları, mutfak aletleri, ambalaj sandıkları, sandal kürekleri, takunya, ziraat aletleri, elek kasnakları, alet sapları, travers, bayrak direği ve yakacak odun.
Gürgen; her türlü inşaat işleri, marangozluk aletleri, ev eşyaları, bükme mobilya, kundura kalıpları, tüfek parçaları, çocuk oyuncakları, mutfak aletleri, ambalaj sandıkları, sandal kürekleri, takunya, ziraat aletleri, elek kasnakları, alet sapları, travers, bayrak direği ve yakacak odun.


Neden Ahşap Kullanmalıyız?
 Ahşap Evler Ekonomik mi?

Ahşap Evler Ekonomik mi?

Eskişehir Hakan Yapı İnşaat Tadilat Dekorasyon ve Taahüt İşleri

 Neden Ahşap Kullanmalıyız?

Neden Ahşap Kullanmalıyız?

Eskişehir Hakan Yapı İnşaat Tadilat Dekorasyon ve Taahüt İşleri

 EMPRENYE NEDİR ?

EMPRENYE NEDİR ?

Eskişehir Hakan Yapı İnşaat Tadilat Dekorasyon ve Taahüt İşleri

 Ahşap evde yangın çıkarsa

Ahşap evde yangın çıkarsa

Eskişehir Hakan Yapı İnşaat Tadilat Dekorasyon ve Taahüt İşleri

Toplam Kayıt: 4 [4 - 1] arası   
Sayfa: 1
İletişim
  • 0536 766 18 30
  • info@eskisehiryapi.com

Whatsapp Destek

Hakan Yapı İnşaat Tadilat Dekorasyon ve Taahüt İşleri

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?